machitam’s Blog

just writing….

Kekalahan di P36 kerana UMNO bongkak dan keras kepala

leave a comment »

Sekali lagi rakyat menolak UMNO didalam pilihanraya kecil. Kekalahan diKuala Terengganu ialah kekalahan kali kedua UMNO selepas kalah teruk diPermatang Pauh sejak PRU12 8 March 2008. Kata Najib ” no impact…” kekalahan biasa. Biasa? setelah berjuta wang rakyat dibelanjakan untuk P36.

Apa yang ada didalam “kepala otak UMNO”. Masih sombong dan bongkak. Bukan setakat sesama manusia malah bongkak terhadap Allah. Mereka “memperlekehkan” hukum hudud untuk menjatuhkan “air muka” PAS dikalangan pengundi bukan melayu.

Saya tahu apa yang ada didalam kepala otak orang UMNO? RM. Orang UMNO hanya nampak kepentingan wang. Mereka kaut wang, makan dan beri rasuah(guna wang rakayat). No money no talk. Apa itu “bela rakyat”? Rakyat yang gila wang dipandang hina, sewajarnya kerana UMNO suka sikap demikian. UMNO boleh buat dengan rakyat sebegini sesuka hati mereka. Ramai dikalangan mereka ini ialah ahli UMNO i.e orang melayu.

Selagi orang melayu bermata duitan, selagi itulah pemimpin rakus UMNO akan bermaharajalela. Orang melayu akan tinggalkan budaya mulia i.e sifat mulia, sopan santun, kaseh sayang, peri kemanusiaan, hormat menghormati, tolong menolong kerana cinta dunia, cinta wang. Ciri ciri ini sudah timbul. Orang melayu sudah menyimpang, tertinggal jauh dari segi rohani dan juga hal keduniaan. Dimana sifat keislaman orang melayu yang ditinggalkan oleh datuk nenek moyang kita? Sudah semakin terhakis.

UMNO sudah tidak layak untuk  memperkatkan soal  mulia, apatah lagi hal hal Islam.

Advertisements

Written by machitam

January 18, 2009 at 12:05 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: